Fetafylld kalkonfilé med pestopotatissallad
Kategori: Recept

För fyra personer behöver du:
Fetafylld kalkonfilé
2 nävar färsk basilika
16 bitar soltorkad tomat i olja, avrunna
250 gram fetaost, 3 % fett
600 gram kalkonbröstfilé
Pestopotatissallad
1 kilo kokt potatis
4 salladslökar
500 gram körsbärstomater
4 msk basilikapesto
Tillagning
1. Hacka basilikabladen, strimla de soltorkade tomaterna och smula fetaosten. Mosa samman ingredienserna.
2. Skär ett snitt längs med ena långsidan på kalkonfilén, men inte hela vägen igenom.
3. Lägg filén i en ugnsfast form med snittet uppåt och fyll den med fetaoströran. Ställ in formen i mitten av ugnen och stek på 200 grader i 30-35 minuter tills kalkon är genomstekt.
4. Koka potatisen, skiva löken och halvera tomaterna. När potatisen är kokt, skär den i mindre bitar eller kuber. Blanda samman med salladslöken, tomaterna och basilikapeston.
Njuuut =)
1 portion =
580 kcal
55 g protein
54 g kolhydrater
16 g fett
Bloggadress: http://www.hittarecept.se