Den sura sanningen om kesella...
Kategori: Allmänt

Denna fantastiska lilla produkt ja. Proteinbomben nummer ett. Och nyttigast av allt är det om du väljer smalvarianten med bara en procent fett. Slevar du i dig två deciliter kesella så har du fått i dig 24 gram protein, vilket kan slå vilket proteinpulver som helst på fingrarna.
Tyvärr är kesella ganska äckligt, enligt mig. Det har en väldigt syrlig, lite sur smak, och är stabbigt. Påminner inte alls om yoghurt, som man kanske kan tro om man aldrig har ätit det. För mig är det helt omöjligt att sleva i sig kesella som det är.
Vilken tur då att man kan variera det i det oändliga. Rör i lite koncentrerad fun light, eller lite smaksatt yoghurt, om du inte är rädd för lite tillsatser och färgämnen ;) Eller blanda i vanlig yoghurt för en bättre konsistens och rör ut med müsli, skivad banan, hackat äpple eller liknande. Använd kesellan som den är i proteinsmoothies? Perfekt om du inte har proteinpulver hemma! I med kesella, lite mjölk för att tunna ut det, en banan för att söta upp det kanske och så lite mandelsmör och linfrön för värdefulla fetter.
Kort sagt, det GÅR att äta kesella på ett sätt som inte gör att man vill kräkas. Man får helt enkelt hitta det som passar en. Själv äter jag det på morgonen med lite vaniljyoghurt och nyttig müsli. Ett lätt och smaskigt sätt att öka proteininnehållet i frukosten, och därmed även mättnadskänslan.
Good luck! =)