Hot mama-bloggen

En 27-årig trebarnsmammas väg till fitnesskroppen.

Checkar ut för julhelg, men först lite ABS-snack!

Kategori: Träning

Idag lyckades jag klämma in 20 minuters coreträning, det vill säga situps. OCH, stående coreträning. För er som förvandlas till frågetecken nu kan jag berätta att det är ruskigt effektivt. Här är en länk som visar lite från det 20-minuterspass jag körde idag:

http://www.youtube.com/watch?v=_ZLslbf_Owo

Notera hur hon drar in svanskotan under sig, spänner magmusklerna och fokuserar på det hon tränar i varje rörelse. Det handlar SÅ mycket om hur man tänker när man tränar. Är du någon helt annanstans i huvudet kommer du absolut inte få träningsvärk dagen efter. LÄGG energin och tankarna på varje liten rörelse, pressa! Det är så du får resultat =)

Och tro det eller ej, jag fick grymt snygg och platt mage bara månader efter graviditeten med Jack enbart genom stående magträning. Det fungerar =)

För övrigt så checkar jag som sagt ut för lite ledigt nu, det är julafton imorgon, jag kommer inte att notera exakt vad jag äter från och med nu och fram till annandagen, men jag tänker heller inte frossa så jag mår illa. På måndag är det invägning, så jag har ju det i bakhuvudet med ;)

GOD JUL!

Recension: Proteinpulver

Kategori: Produktrecensioner

Jag vet att jag har skrivit att jag kommer använda mig av GI-metoden och Herbalifes produkter, men då och då kliar det ändå i fingrarna på mig att testa NYA produkter på kosttillskotts-marknaden, och häromdagen var en sådan gång, då jag råkade ha lite extrapengar. Jag klickade hem två olika sorters goda proteinpulver från Bodystore som ni ser här nedan:



De rosa förpackningarna är Charlotte Perellis (a.k.a. tusen och en natt-sångerskan) eget märke, och finns att köpa här. Hon är ju som bekant ganska fit och tyckte väl därför att det var på sin plats att lansera egna kosttillskott. Jag har idag smakat chokladsmaken, men köpte även jordgubb, därav två förpackningar. Mina tankar om "Fit & Smart Protein" är följande:

Smak: 5/5. Supergott protein, med milkshakes-känsla. God chokladsmak.

Konsistens: 4/5. Jättebra, klumpar inte alls. Krämig känsla. Blev dock lite skum i botten som man nästan fick äta upp med sked haha.

Innehåll: 2/5. Mindre bra. När ett proteinpulver smakar så här gott ska man nog vara lite försiktig. Det innehåller både Aspartam och Acesulfam-K (sötningsmedel), men sticker heller inte under stol med att det gör det. Om du inte har något emot att få i dig sådana här ämnen, som man inte vet huruvida de är hälsofarliga eller inte - köp. Annars, välj något äckligare pulver utan dessa ämnen =)



Det andra proteinet jag provade heter Isofemme, och påstår precis som föregående produkt, att det är det perfekta proteinpulvret för kvinnor. Skillnaden är att Isofemme är en amerikansk produkt. På förpackningen skyltar de stolt med att det är ett gluten- och aspartamfritt proteinpulver. Jag köpte smaken "Creamy Vanilla Sky". Så vad tyckte jag då om detta protein?

Smak: 3/5. Gott protein, som smakar vanilj-milkshake. Har dock en liten eftersmak av något kemikaliskt och är nästan för sött.

Konsistens: 5/5. Superbra, inga klumpar, krämigt och lätt att dricka.

Innehåll: 3/5. Produkten är BRA för att den inte innehåller gluten eller aspartam. MEN läser man på förteckningen så ser man att det faktiskt är både Sukralos och Acesulfam-K i pulvret, vilket är sötningsmedel. Detta tycker jag absolut inte framgår på produktens omslag, vilket är SYND. Ärlighet varar längst. Man ska inte skryta med att man har frångått ett sötningsmedel när man istället har stoppat i två andra.



Så vad är då slutsatsen? Alltså, helt okej, båda produkterna innehåller protein som kroppen behöver få i sig om man vill få de där snygga musklerna eller den där tajta kroppen. Men båda innehåller också sötningsmedel, vilket är sådär bra. Tyvärr är det dock så att ska det smaka gott, så är det nästan alltid någon form av kemikaliskt hjälpmedel man måste ta till.

Jag kommer att använda proteinet tills det är slut, för let's face it, särskilt Isofemme var pissdyrt (220 spänn för bara 420 gram pulver). Men sedan kör jag nog på att lägga till Herbalifes proteinpulver i mina Formula 1-shakes istället. Det är ett proteinpulver som inte smakar något, utan som istället får sin smak av Formula 1-shaken. Tror mer på det, faktiskt.

Dagens mat 22/12

Kategori: Kost

Frukost: Formula 1-shake

Lunch: 2 hemgjorda hamburgare av magert nötfärs, sallad, grovt hamburgerbröd. 2 glas julmust.

Mellis: Proteinshake

Middag: Proteinshake

Kvällsmat: Proteinbar

Träning: -

Tankar om dagen: Ja, vart ska man börja. Lunchen kändes helt okej och väldigt proteinrik, bra på alla sätt och vis. Men så var det julmusten, den var inte precis nyttig. Och jag HANN inte träna som det var tänkt, på grund av att...ja, det fanns inte tid, jag diskade, dammsög, bakade, bytte bajsblöjor, och vips så var dagen slut.

Anledningen till den enorma mängden proteinsupplement? Jag beställde häromdagen ett paket med proteinpulver från Gymgrossisten, och idag gick jag helhjärtat in för att testa de olika produkterna. Se recensionen i min blogg här ovan.

Dagen får ändå ses som godkänd på grund av det höga protein-intaget överlag.

Om ätardagar...

Kategori: Kost

Du kanske vet vad en ätardag är? Det är den där dagen som oftast återkommer en gång i veckan (gärna en lördag), då man får unna sig det man gillar i matväg. Det kan vara pizza, godis, läsk, alkohol, eller allt i en enda salig röra.

Varför ätardagar? Min gissning är för att det 1) ger en liten boost att orka vara nyttig de kommande sex dagarna, och 2) att det faktiskt ökar fettförbränningen.



Kroppen fungerar ju nämligen så att det vi tar in, det förbränner den. Det vill säga, äter du mycket fett så börjar kroppen även förbränna mycket fett. Att unna sig en ätardag i veckan tror jag därför är en ganska smart taktik, då kroppen automatiskt går in i fat burning overdrive de kommande dagarna efteråt.

Jag kommer att ha lördagar som de dagar då jag "får frossa loss", dock inom rimliga gränser. Godis är okej, men kanske inte ett kilo. Man får ha lite sunt förnuft helt enkelt.

Passande nog är julafton i år förlagt på en lördag, men det kan ju hända att synderna breder ut sig hela juhelgen. Jag har valt en svår tid att börja en viktminskningskur på, men jag ska verkligen försöka tänka lite vettigt.

Till exempel tänker jag bara ta en portion vid julbordet. Det kanske blir en ganska stor portion, men jag kommer inte att backa tre fyra gånger, som man ju annars lätt gör.

I övrigt kommer jag tänka "lite av allt". Med andra ord, skära ner på portioner och frestelser. Då borde inte smällen bli alltför hård och jag kan ändå fortsätta mot mina mål med glatt sinne efter julhelgen =)

Dagens mat 21/12

Kategori: Kost

Frukost: Formula 1-shake

Mellis: En apelsin

Lunch: Fullkornspasta med tonfisksås + massa grönsaker

Mellis: En proteinbar

Middag: Formula 1-shake

Kvällsmat: 2 smörgåsar med smör och ost

Extra: Provsmakat julgodis.....


Träning: 55 minuter cardio

Tankar om dagen: Helt okej. Blev superhungrig på förmiddagen, därav den extra apelsinen, kanske får överväga att ha i proteinpulver i mina shakes framöver för att öka mättnadskänslan. Jättebra lunch och mellanmål, mindre bra var provsmakandet av julgodiset jag gjorde idag, men det säger sig självt att man måste smaka. Överhuvudtaget bävar jag inför helgen, men ska ändå försöka hålla mig hyfsat on track under julen. Det långa och tuffa träningspasset gick kanonbra, jag orkar mer nu =)

A tough night means a tough day...but hey I worked out!

Kategori: Träning

Inatt har minstingen vaknat jag vet inte hur många gånger, för att snutta. Med andra ord har jag varit som en zombie mer eller mindre hela dagen, men jag har i alla fall precis tränat ett pass.

Idag blev det 55 minuter cardio, följer Turbofire som jag kanske nämnt tidigare, som är ett slags aerobicsliknande träning med inspiration från kickboxning. Mycket sparkar och slag, och även plyometri, dvs hopp. Här är i alla fall en länk till vad det handlar om, så kan ni läsa på lite om ni är intresserade.

http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/turbofire.do?t=tr3b2



Det är skitbra träning, både för killar och tjejer. Kanske inte för absoluta nybörjare dock, man ska gärna ha åtminstone lite flås från början. För er som är helt otränade rekommenderar jag att börja med Turbojam istället, som innehåller mindre hopp men fortfarande massa härlig kickboxning.

Turbofire passar mig bra för att jag i princip inte hinner ta mig till gymmet, och med tanke på årstiden och det faktum att jag har en femåring som hatar att gå långt, blir det heller inte långa barnvagnspromenader i mängder. Jag behöver hemmaträningen, och har man bara disciplin kan man pressa sig så mycket som behövs för att få bättre kondition och gå ner i vikt.

Träningen är min drog, utan den skulle jag troligtvis vara otrevligt för jämnan =) Men det är en drog jag gladeligen langar vidare, pardon the pun.

Nepp, nu in i duschen, sen baka julgodis (eek...farlig fälla).

Bara vanligt vatten :(

Kategori: Kost

Jag och vatten. Vi har en riktig hatrelation till varandra. Jag dricker för lite vatten, för att jag tycker att det smakar absolut ingenting. Faktum är att jag nog föredrar vad som helst som dryck, framför just vatten. Kanske inte urin då, men typ allt annat. Läsk, juice, måltidsdrycker, vitaminvatten, öl, you name it.



Mitt mål med den här bloggen, förutom att gå ner dessa 15 kilo, är även att bli en bättre konsument av vatten. Jag ska dricka 5 dl till varje måltid, för att få ihop till 2,5 liter varje dag. Jag ska även dricka 5 dl till varje hårt träningspass jag gör.

Det här lovar jag mig själv nu, och eftersom folk kommer läsa detta blir det då desto lättare att hålla löftet. Hoppas jag.

Herbalife och GI?

Kategori: Kost

Yes, jag tänkte ta och berätta lite mer om de metoder jag har tänkt använda mig av för att gå ner i vikt.

GI-metoden kanske de flesta känner till, långsamma kolhydrater (fullkornsris, fullkornsbröd, fullkornspasta, etc) och undvika sockersvaj hit och dit. Jag kommer att tänka på detta, äta mycket kyckling, tonfisk, lax, ägg, nyttiga mejeriprodukter och som sagt fullkorn.

Herbalife är ett hälsoföretag som min pojkvän arbetar för som lite hobbyverksamhet. De siktar in sig på inre och yttre näring, och det är alltså den inre näringen jag kommer att använda mig av. De har mängder av produkter, men jag kommer att ta följande:

Formula 1-shake och måltidsbar: Fungerar som måltidsersättare, shaken finns i massa goda smaker, men de jag har fastnat för är cookies and cream och choklad, som den godisråtta man är. Den här shaken kommer jag att ersätta två måltider med, frukost och lunch eller frukost och middag, beroende på dag.



Formula 2 - multivitamintabletter. För att få i mig all näring jag behöver.

Formula 3 - personligt proteinpulver. För att få extra mättnadskänsla i shakerna.

Omega 3-tabletter, för de essentiella fetterna.

Cell-u-loss-tabletter, för att bli av med onödig vätska i kroppen.

Fibertabletter, för att rensa kroppen från dåliga slaggprodukter.

Proteinbarer, som hälsosamt mellanmål eller helt enkelt om jag blir supersugen på något onyttigt och behöver ett bättre alternativ.


Så nu vet ni lite mer om vad jag kommer att använda mig av för metoder, så nu slipper ni se ut som frågetecken efter att ha läst min blogg =) Hörs imorgon!

Dagens mat 20/12

Kategori: Kost

Så vad har jag ätit idag? Har jag varit duktig och låtit bli att synda? Svar nästan.

Frukost: Formula 1-shake.

Lunch: Grillad kycklingfilé med fullkornsris, massa sallad och en grov smörgås med ost (tyvärr fet ost).

Mellis: Proteinbar innan träningen.

Middag: 2 grova smörgåsar med 1 kokt skivat ägg, lite smör på mackorna.

Kvällsmat: Formula 1-shake + 1 proteinbar

Dagens träning: 30 minuter styrketräning med hantlar + 15 minuter hårdintensiv intervallträning.



Tankar om dagen: Helt okej dag, med undantag för en extra proteinbar som jag åt på kvällen. Den var onödig, och även om den inte tillförde särskilt mycket kalorier, så hade jag inte behövt äta den. Jag åt den för att jag blev sötsugen helt enkelt. Aja baja, men jag höll mig åtminstone borta helt från riktigt godis. Bra jobbat för en chokladjunkie som jag. Nya tag imorgon!

Tillbaka till framtiden...

Kategori: Resultat

Hej allesammans! Eller ni två, tre, som kanske kommer att följa denna blogg. Jag är 26 år gammal, har två barn (5 år och en månad gamla), och det har såklart satt sina spår.

Idag väger jag 82 kilo och är 174 centimeter lång. Min idealvikt har alltid varit ungefär 65-67 kilo. Dit vill jag tillbaka. Jag har alltid tränat och ÄLSKAT att träna, men de senaste åren har jag struntat helt i vad jag har stoppat i mig, vilket nu också syns.

Jag vill gå ner i vikt, bli PIGGARE, orka leka mer uppmärksamt med mina barn, och så vidare. Att se bra ut på beachen 2012 får ses som en trevlig bonus.

För att nå mina mål kommer jag att använda mig av två kombinerade metoder; Herbalife, då min pojkvän är Herbalife-distributör, samt GI-metoden, som jag av tidigare erfarenheter VET fungerar.

I den här bloggen kommer jag skriva vad jag äter varje dag (kommer åtminstone att försöka hinna skriva det varje dag), vad jag tränar, och en gång i veckan kommer jag att skriva ner mina resultat och publicera bilder en gång i månaden.

Vi får väl se hur det går, men nu kör vi, helt enkelt. Jag struntar i att skriva ner måtten dock, bilderna får tala för sig själva.

Här kommer bilder på hur jag ser ut nu vid starten. Nu kör jag!