Hot mama-bloggen

En 27-årig trebarnsmammas väg till fitnesskroppen.

Dagens mat 30/1 och 31/1

Kategori: Kost

Hej alla!
Av någon konstig anledning kunde jag inte uppdatera bloggen igår, så jag återkommer idag med dubbel uppdatering om kosten =)
30/1 såg det ut som följer:
Frukost: En nutrilettbar och ett stort glas vatten
Lunch: Fiskpinnar med kokt potatis och hemmagjord remouladsås
Mellis: Proteinbar
Middag: Smörgåsar med smör och ost
Kvällsmat: Proteinshake
Träning: 30 minuters intervallträning

31/1 (idag) har sett ut så här:
Frukost: Proteinshake gjord på havremjölk
Mellis: En halv banan
Lunch: Kycklingratäng med ris
Mellis: Proteinbar
Middag: Smörgåsar med smör och ost
Kvällsmat: Proteinshake gjord på havremjölk
Träning: 30 minuter intervallträning
Tankar om dagarna: Bra bra! Har provat en ny proteinbar som jag beställde hem från Bodystore.com, den kommer jag att recensera imorgon, så håll utkik efter produktrecensionen här i min blogg =)

Och så upp igen...

Kategori: Resultat

från 77,5 till 79,2 på bara en helg...wtf liksom? Visserligen åt jag en del onyttigt, men i alla fall. Min ämnesomsättning är inte den roligaste.
MEN MEN. Om man räknar från senaste invägning så har jag ju i alla fall gått ner 0,6 kilo, vilket får ses som godkänt.
Nu kör jag, ny vecka, nya tag. Återkommer ikväll med vad jag ätit under dagen =)

Weekend update...

Kategori: Allmänt

Oj, vilken onyttig helg! Min bror var här på besök och vi hade inte setts på jättelänge. Resulterade i nästan en hel pizza på lördagen, plus lösgodis och ett antal nävar chips och flera glas läsk. Idag blev det också utemat, fast lite bättre iaf, rödspätta och råstekt potatis (men med en cola till det haha...). Hann dock träna ett pass idag.
Har ingen aning om vad vågen kommer visa imorrn...spännande :P

Dagens mat 26/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake
Mellis: Proteinbar
Lunch: 2 smörgåsar med smör och ost
Mellis: Banan
Middag: Pasta med baconsås och sallad
Kvällsmat: Proteinshake
Träning: 6-7 km promenad, 30 minuter intervallträning, 60 minuters bob-åkning i brant backe
Tankar om dagen: Oj vad hungrig jag har varit idag. Så fort det har varit dags för mat så har jag kastat mig över den :P Varför? Mängden träning skulle jag tro, jag har rört på mig sjukt mycket idag. Så nu ska jag kasta mig på soffan. Sista nyttiga dagen imorrn, sen är det ätardag, weehoo ;)

Leka med barnen - en källa till glädje och motion

Kategori: Allmänt

Jag har två kids - en grabb på fem år och en grabb på två månader =) Och de är inte bara det finaste jag har, utan även en källa till motion :P Idag fick karln vara hemma med minstingen själv en timme så att jag och äldsta sonen kunde bonda lite. Vi tog bobben (eller snowracern som det så fint kallas nuförtiden) och hurtade iväg till närmsta backe.
- så här kan det ha sett ut med mig på bobben ?;)



Där åkte vi, säkert minst tio gånger på en timme, och det var BRANT, och det gick SNABBT (nerför alltså, uppför backen var det segt, iaf i slutet haha). Skoja inte vad kul det är att leka med sina barn, att ORKA leka med sina barn. Jag har haft dagar när jag bara känner nej, usch, rör mig inte, jag behöver göra ingenting. Men de dagar då jag har haft orken, så är det så värt att ge sig ut och hitta på något aktivt med barnen. Verkligen göra något, så att det känns.
Min son hade askul, jag hade askul, och det var bra för både kropp och själ.
Och vill ni veta hur det ligger till? För några veckor sedan hade jag ingen energi alls. Samma sak för ett år sedan. För jag struntade totalt i vad jag åt. Nu känner jag mig pigg och lycklig, trots att jag blir väckt minst två gånger varje natt för matning av lillen.
Kosten gör så mycket för viljan och energin. Och jag är så lycklig över att orka leka med mina barn igen <3

Woohoo, äntligen neråt!

Kategori: Resultat

Efter att ha stått stilla i ett par veckor har jag verkligen tagit krafttag med mat och träning, och det har nu gett lön för mödan :D 77,5 kilo visade vågen imorse! WOOT liksom. Jag vet jag vet, jag ska bara väga mig på måndagar, men jag kunde inte låta bli att göra en vägning innan ;) Och det var ju smart, för nu är jag helt hög av glädje =)) det jag gör fungerar! Äta nyttigt och ofta, och träna. Ingen jävla bantning eller pulverdiet, sånt är SÅ fail.
Nu kör jag!! Återkommer ikväll med uppdatering som vanligt ;) Ha en fin dag!

Dagens mat 25/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake + 1 banan
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: Proteinbar
Middag: Fullkornspasta med köttfärssås och grovrivna morötter
Kvällsmat: Proteinshake
Träning: 30 minuter intervallträning + en långpromenad
Tankar om dagen: Mycket bra! Jag börjar komma över sötsuget, som tidigare har varit mitt största problem. Bara att köra på och hålla tummarna för att vågen visar mindre än 79,8 på måndag. Heja!

Dagens mat 24/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake + 1 banan
Mellis (efter träningen): Proteinbar
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: 1 banan
Middag: Tonfisk- och potatissallad med turkisk yoghurt
Kvällsmat: Proteinbar + proteinshake
Träning: Promenader + 30 minuter intervallträning
Tankar om dagen: Mycket protein, men BRA mat =) Heja!!

Dagens mat 23/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake + 1 banan
Mellis: 1 banan
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: Proteinbar
Middag: Pastasallad med kyckling och mango chutney-sås
Kvällsmat: Proteinshake
Träning: 30 minuter intervallträning
Tankar om dagen: Mycket bra! Supernöjd med allting, inte mycket mer att säga än så ;) Har dessutom fått en hel del motion i form av promenader med barnvagnen idag. Duktigt jobbat Kristina! =)

Bilder, 23/1

Kategori: Resultat

Så hur ser jag ut nu då, med två kilo mindre på kroppen? Jo, som ni ser här nedan. Är det någon skillnad? Själv tycker jag att jag har börjat fasta till mig lite, har kört en hel del styrka trots allt.

Invägning 23/1

Kategori: Resultat

Står stilla på 79,8...perkele! Efter en helg hos mamma har det blivit en del skräp, särskilt när jag skulle köra dit och hem. 30 mil för en trött tvåbarnsmamma är ingen lek, och jag matade mig själv med godis och dricka. Blev dessutom en halv kebabpizza på lördagen. Så, ingen viktnedgång, inte helt överraskande. Men ska iaf återkomma med bilder senare idag...
Nu kör vi, ny vecka!

ZUMBA!

Kategori: Träning

En sak till kära läsare, innan jag överger er för en liten helgtripp. På lördag är tanken att jag ska köra ett zumbapass i min hemstad, ledare är en bekant, som säkert kommer bidra med sprudlande energi och rörelseglädje. Ska bli superkul!
Så vad är då zumba? För er som inte har hört talas om det (vilket jag dock tror alla som inte bor under en sten har gjort? =), så är zumba dans till latinska rytmer. Och det är lika mycket träning som det är dans, men eftersom du dansar så känns det inte som att du tränar. Låter det rörigt? Det är det inte =) Det är rolig, enkel träning med fokus på core skulle jag våga påstå (allt utgår från en stark mage och rygg)
Kan du sätta en fot framför den andra, så kan du lära dig zumba, TYP. Det finns allt från basic till avancerad zumba, och jag har ingen aning om vilken sorts pass jag ska på på lördag. Men kul blir det iaf, garanterat.
Salsa, Reggaeton, Samba, Cumbia, Flamenco...vilken rytm är din favorit? Min är reggaeton, då det har ett så pass tydligt och markerat beat, som möjliggör intensiva rörelser. Man blir verkligen helt slut av att dansa till den rytmen ;)
Exempel på reggaeton-rytmen ser ni i videoklippet ovan :P
Klart jag längtar till lördag :D

Dagens mat 19/1

Kategori: Allmänt

Frukost: Herbalife-shake med extra proteinpulver
Lunch: Fisk i ugn med kokt potatis
Mellis: Fika med föräldragruppen (1 liten kaka och ett glas saft)
Middag: Smörgåsar med smör och ost
Kvällsmat: Proteinbar
Träning: -
Tankar om dagen: Jättebra med undantag för fikat på eftermiddagen. Jag SKA ju egentligen köra nolltolerans när det inte är helg, men ibland blir det som det blir helt enkelt, och inte dör jag av ångest för det =) Hade det funnits nyttigt fika som alternativ hade jag valt det, men nu var det kaka som bjöds ;) I morgon åker jag för övrigt till min kära mor och hälsar på med kidsen, så nu kommer jag inte uppdatera igen förrän tidigast söndag. Kanske slinker in med ett tänkvärt inlägg någon gång under helgen dock, risken finns ju att jag inte kommer kunna hålla mig. På måndag återkommer jag med invägning + bilder, so stay tuned. Tror inte det har hänt så mycket eftersom jag bara gått ner drygt två kilo, men det är väl upp till er att avgöra iofs =) Trevlig helg alla läsare! =)

Ätstörningen

Kategori: Allmänt

Den 17-åriga tjejen är smal, hon är 174 centimeter lång och väger 58 kilo. I de flestas ögon är hon inte mager, men åtminstone smal. Hennes skulderblad sticker ut lite, även när hon bara står på en och samma fläck och inte gör någonting särskilt direkt.
Varje dag äter hon max 1000 kalorier. Det är ungefär hälften av vad en växande ung kvinna som tränar behöver varje dag. En risifrutti till frukost. Tre köttbullar och någon matsked makaroner till lunch. Ett äpple. Någon smörgås till kvällsmat. Och så ett hårt träningspass på det. Somna med hungern rivande i maggropen, och vakna till en dag som ser ut på samma sätt som den förra.
Fast varje dag ser inte likadan ut. Varje dag går hon ner ungefär ett halvt kilo. De dagar som vågen står stilla eller visar lite mer än dagen tidigare får hon ångest, även om hon vet att viktökningen kan bero på att hon druckit ett par glas vatten innan hon vägde sig.
Den 17-åriga flickans dagar kretsar kring att tänka på mat, och träning. 20 minuter i spåret varje dag. Mer än så skulle hon nog inte orka med, de 1000 kalorierna ger henne inte mer tid än så.
Vikten är viktig för henne. Det är viktigt för henne att ingen kan kalla henne fet. Att ingen kan skratta åt henne, som så många gånger förut när hon var 13 år, rund om kinderna och ingen kille ville dansa med henne på skoldiscona. Det är viktigt för henne att se bra ut för sin första pojkvän, han som egentligen inte vill henne väl.
Det är viktigt för den 17-åriga flickan att ha kontroll. Att välja en cola light och ingenting annat på mcdonald's, när alla hennes vänner väljer plusmenyer.
Den 17-åriga flickan håller på att svimma under en geografilektion, för att den där satans risifruttin har gett henne ett blodsockerfall som heter duga, och för att hennes järnvärde är totalt urkasst, eftersom det enda järn hon får i sig kommer från tre köttbullar varje dag.
Den 17-åriga flickan är jag. Fast för snart 10 år sedan.
Idag vet jag bättre. Idag ska jag göra om och göra rätt. Idag ska jag bry mig om min hälsa för MIN skull. Och på rätt sätt. Idag är tio år senare.

Dagens mat 18/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake + 1 banan
Lunch: 2 tunnpannkakor med kesella- och hallonröra
Mellis: 1 bit kladdkaka
Middag: Smörgåsar med smör och ost och grönsaker
Kvällsmat: Proteinbar
Träning: -
Tankar om dagen: Helt okej dag dårå, med undantag för kladdkakan ;) Men som ni nog märkt är jag inte helt främmande för att unna sig saker fast jag försöker gå ner i vikt. Idag bjöd jag över en tjejkompis som också är mammaledig, och då blev det lite fika där på eftermiddagen. Men å andra sidan gick vi en promenad efteråt också, så det kanske jämnade ut sig? För er nyfikna så innehåller en normalstor bit kladdkaka cirka 250 kalorojser ;)
Ingen träning ännu, jag är fan för seg känner jag...sov som en påse skit inatt ungefär, upp 4-5 gånger för att mata/trösta lillen, och så vaknade femåringen vid sex och ville ha uppmärksamhet med. Orka träna då?? =) Får hoppas på att nästa vecka blir mer disciplinerad.

Recept på fläskkarré med äppelsås

Kategori: Recept

Provade ännu ett recept från Coops hemsida idag; fläskkarré i skivor med klyftpotatis och äppelsås. Supergott och relativt nyttigt om man gör som jag och använder olivolja att steka i och inte överkonsumerar. En normalstor portion, varken mer eller mindre.

Kom ihåg, man kan äta ALLT även när man vill gå ner i vikt, men då i små eller måttliga mängder ;) Det tror jag stenhårt på.
Här är länken till receptet, om ni är intresserade av att prova samma sak: http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/f/flaeskkarre-med-potatisklyftor-och-apple-crush/
Äppelsåsen jag gjorde blev för övrigt mer såsig än den på Coops sida. Gott! Bara att ha i lite mer av alla flytande ingredienser i såsen. Good luck, high five =)

Dagens mat 17/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake + 1 banan
Lunch: Fläskkarré med potatisklyftor och äppelsås
Mellis: Proteinbar
Middag: Smörgåsar med smör och ost
Kvällsmat: -
Träning: -
Tankar om dagen: Ligger fortfarande lågt med träningen, dels pga att jag känner mig seg av de nattliga matningarna av lillen, dels för att jag inte är helt återställd efter förkylningen. Hoppas kunna köra ett pass imorgon eller på torsdag igen.
Maten känns helt okej, med undantag för att middagen blev försenad och därför blev det helt enkelt ingen kvällsmat. Så kan det gå? Ni kanske förresten undrar varför jag envisas med mina smörgåsar till middag eller lunch varje dag? Helt enkelt för att jag inte tycker det är så kul att laga mat, så jag pallar bara att göra det en gång per dag. Det är den hemska sanningen ;) Men så länge det känns som att det fungerar att köra som jag gör nu, så tror jag inte det gör så mycket.

Recept på pastagratäng

Kategori: Recept

Så var det det där med recept. En viktminskningsblogg borde ju faktiskt innehålla recept, eller hur? Jag kommer inte att lägga in recept på varenda liten måltid jag äter, det har jag helt enkelt inte tid med. Men om jag lyckas laga något som jag tycker är riktigt gott, vill jag gärna dela det med er =)
Dagens lunch var pastagratäng, ett recept hämtat från Coops hemsida. Jag vet inte om jag bara får lägga in receptet här, så jag länkar därför till det istället:
Värt att notera är att jag bytte ut varmkorven mot bacon, och dubblade antalet ägg och mängden mjölk i stanningen som ska hällas över gratängen. Det blev supergott! Prova ni med. Det här är dock inget regelrätt viktminskningsrecept (om du inte följer lchf-metoden då ;), men jag tog en lite magrare mjölk och mager, riven ost i äggstanningen, samt hade i fullkornsmakaroner istället för vanliga makaroner. På så sätt blir receptet lite nyttigare! ;)

Viktklubb.se

Kategori: Produktrecensioner

Som hjälp på traven för att hålla reda på mitt viktmål, och för att verkligen se vad jag stoppar i mig, har jag gått med i viktklubb.se. Där skriver jag varje dag in vad jag äter, samt mängd, och får då se hur stor del av det jag äter som är kolhydrater/protein/fett. Det är riktigt värdefullt, och tanken är att jag ska följa en viss plan som är skräddarsydd för mitt mål.

När jag blev medlem skrev jag in att jag vill gå ner från 80 till 65 kilo, och att jag vill göra det så att jag har nått mitt mål den 26 april 2012. Då fick jag som svar från programmet att jag inte bör äta mer än 1755 kalorier per dag - en summa som känns vettig då jag tar hand om två barn och ett hem, samt tränar ganska hårt. Att äta färre kalorier skulle bara göra mig svag och trött tror jag, baserat på tidigare viktminskningsförsök.
Baserat på det jag har ätit idag, den 16 januari, säger viktklubb.se att 29% av min kost är protein, 25 % är fett och 46 % är kolhydrater. Enligt programmet så BÖR 10-20 % vara protein, 50-60% kolhydrater och 25-35 % fett. Så enligt dem äter jag alltså lite för mycket protein, lite för lite kolhydrater och aningen i underkant vad gäller fett. Men jag kommer fortsätta köra på med ganska mycket protein, då det ökar mättnadskänslan. Att jag får i mig lite lite kolhydrater gör mig ingenting, då jag vet med mig att jag är känslig för blodsockersvajningar som kolhydrater kan orsaka.

Så vad tycker jag om viktklubb.se? Grymt bra sida! Här finns allt man kan behöva för att gå ner i vikt. Tonvis med färdiga recept, där antal kalorier och mängd protein etc redan är uträknat. Bara att lägga till i dagboken, allt går på ett kick. Man kan också skapa egna livsmedel och recept, som man vet att man använder ofta.  Det finns också ett forum för likasinnade, kurvor där man skriver in sin vikt för varje vecka för att se förändringarna, möjligheten att få hjälp från experter, osv osv.
Jag stor-rekommenderar denna sida för alla som vill gå ner åtminstone tio kilo och känner att de behöver en push i rätt riktning.

Dagens mat 16/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake + 1 banan
Lunch: Pastagratäng och ett glas proviva
Mellis: Proteinbar + 1 stort glas minimjölk
Middag: Två grova smörgåsar med smör, ost och grönsaker
Kvällsmat: Proteinshake
Träning: -
Tankar om dagen: Mycket bra! Det enda dåliga är bristen på träning, men då jag fortfarande är förkyld har jag inte mycket annat val än att ta det lugnt. Kommer dra igång igen när jag mår helt bra.

Invägning 16/1, samt uppdatering från helgen

Kategori: Resultat

Hej alla läsare, hoppas ni inte trodde att jag glömt er ;)
Helgen har varit sådär vad gäller hälsa, jag har åkt på en rejäl förkylning som gör att jag snorar och nyser typ tio ggr i timmen. Jag har därför inte kunnat träna alls sedan i fredags, och maten har det blivit sådär med. I helgen var vi på Ikea, och där valde jag en kyckling-pastasallad för att vara lite nyttig, men väl hemma igen blev det äppelpajs-fika hos min sambos bror, och på kvällen blev det lite lösgodis.
Söndagen var väl lite nyttigare, men till middag åt vi kyckling med klyftpotatis och beasås. Inte så nyttig helg alltså, så det var med skakiga ben jag klev upp på vågen imorse.
Resultatet: 79,8. Jag har alltså gått ner tre hekto på en vecka...inte riktigt vad jag hade hoppats på, men samtidigt ett steg i rätt riktning! Jag får vara nöjd ändå. Har också tränat en hel del styrka i veckan som varit, och då kan man som bekant gå upp, då muskler väger mer än fett. Mina byxor sitter nämligen lite lösare ;)
Hur som helst, jag är under 80 kilo, och det har jag inte varit på många månader! Mitt andra delmål är att gå ner till 77. Dit nåt jag väl inte till nästa vecka, men det är bara att fortsätta på samma sätt.
Nu när jag inte kan träna pga förkylningen är kosten extra viktig, så jag har gått med i viktklubb.se, för att kunna skriva in vad jag äter där, och hur många kalorier.  Skriver igen senare ikväll och berättar lite mer om hur den sidan fungerar, för er som är nyfikna.
Nu hälsar vi en nyttig vecka välkommen, allesammans ;) Kram!

Dagens mat 12/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake
Mellis: Proteinbar
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: Proteinshake
Middag: 1/2 pizza
Kvällsmat: 1 brownie
Tankar om dagen: Ville egentligen inte skriva upp vad jag ätit idag, för det är uppenbarligen något av en faildag =) Men både jag och sambon har känt oss krassliga, så vi bestämde oss för att ta lördagspizzan redan idag, istället för på lördag. Så antagligen blir det mindre onyttigt på lördag istället (kan man ju hoppas ;) Brownien var helt enkelt för att de höll på att bli för gamla, så vi valde att äta upp istället för att slänga. Plus att vi kolla film och då vill man ju ha nåt mys till.
Dagen började alltså bra och slutade sämre. Har iaf gått en lång promenad och tränat 40 minuter styrka/magträning. Alltid nåt? =)

Dagens mat 11/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake
Mellis: Äpple
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: Proteinshake + banan
Mellis2 (medan jag lagade middag): Äpple
Middag: Hemgjort mos med hemgjorda köttbullar av mager nötfärs, sås och lingonsylt
Kvällsmat: Proteinbar och ett litet glas mjölk
Träning: 15 minuter magträning och 45 minuter lättare styrketräning.
Tankar om dagen: Jättebra! Med undantag för det extra mellanmålet på eftermiddagen. Det gick för lång tid mellan första mellisen och middagen, cirka 4-5 timmar, vilket gjorde att jag var tvungen att ta ett äpple. Tur iaf att jag valde ett nyttigt minimellis =)
Nöjd med dagen överlag!! =)

Tankar om träningsvärk...

Kategori: Träning

Lustigt hur en fruktansvärt intensiv smärta i rumpan kan peppa en till att köra hårdare. Det där kanske lät lite fel? =) Hursomhelst har jag idag träningsvärk i följande kroppsdelar:
Rumpa
Framsida lår (fruktansvärt ont!!)
Axlar
Bröst
Mage
För mig är träningsvärken ett tydligt och inspirerande bevis på att jag har pushat mig själv till en nivå där jag har nått utveckling. Om man inte får det minsta ont alls efter ett pass, då har jag slöat. Troligtvis har mina tankar varit någon annanstans än i själva träningspasset.
Får du sällan träningsvärk? Mitt tips är att ta ut rörelserna mer, om det är kondition du kör, lägg på mer vikter om du kör styrka, gör rörelserna långsammare om du kör styrka, och TÄNK på varje rörelse du gör. Sakta sakta, håll tillbaka. Gör du en armhävning, gör den långsamt. Testa och märk skillnaden.
För träning är mentalt, precis som så mycket annat här i livet. Fokusera tankarna på den kroppsdel du tränar, och njut av "nu vet jag att jag lever"-känslan som kommer dagen efter, eller kanske till och med samma dag om du har kört RIKTIGT hårt.
I'm lovin' it ;)

Dagens mat 10/1

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake
Mellis: Äpple
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: 1 brownie och 1 glas mjölk
Middag: Lax med ris och yogurt/chilisås + grönsaker
Kvällsmat: Proteinbar + proteinshake
Tankar om dagen: Bra dag, med undantag för brownien såklart =) Den låg nog i sig på runt 200 kalorier, en hel del för en god munsbit ;) Men jag har även fått mycket motion idag, gått till jacks dagis två vändor (lämna, hämta) = cirka 60 minuters promenad, åkt snowracer och klättrat i backe med jack (en timme) plus 30 minuters intervall/cardio-träning hemma. Så den där brownien har jag överseende med idag. Dessutom intogs den tillsammans med familjen, som en trevlig fikastund. Och en regel jag har nu är att inget onyttigt ska ätas i ensamhet, utan blir jag sugen på något ska det intas som fika eller myskväll eller liknande.
Känner mig lätt och smärt efter denna dag, inte tjock om magen för fem öre, vilket oftast betyder att jag har gjort någonting rätt ;)

Dagens mat 9/1

Kategori: Kost

Idag har det gått ovanligt bra! Jag har känt mig väldigt pepp och det har märkts i kosten.

Morgonsnack: Äpple (Innan träningen)
Frukost: Herbalife-shake
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör och ost, grönsaker.
Mellis: Proteinshake + 1 banan
Middag: Korv stroganoff med fullkornsris och sallad
Kvällsmat: Proteinbar och ett glas mjölk
Tankar om dagen: Bra, mycket protein har jag fått i mig. Blodsockret har legat på en jämn nivå för jag har inte blivit sötsugen. Lyckas jag lika bra imorgon kan jag vara nöjd. Heja heja!
Idag körde jag ett styrketräningspass med intervall-cardioträning, så det blev en genomkörare för hela kroppen. Så idag har jag grym träningsvärk, både från passet jag körde igår och från detta pass. Imorgon ska jag köra mer cardiobetonad träning är tanken, så jag hoppas att träningsvärken lägger sig lite tills imorgon...med lite otur blir det precis tvärtom haha.

Viktnedgång trots MASSA fusk :P

Kategori: Resultat

Så var det då dags igen kära läsare. Ni kanske har trott att jag har gett upp min viktresa, att mina första intensiva inlägg var stapplande försök som sedan skulle falla i glömska. Men icke. Efter julfirande, nyårsfirande och en tuff flytt till ny lägenhet är jag redo att dra igång igen på allvar.

Eftersom det är måndag idag var det således dags för invägning, och jag var såklart nervös eftersom julen för mig inneburit inte bara pepparkakor och julskinka, utan också mcdonald's, hämtpizza, lösgodis i mängder och annat som hör en rörig flytt till ;)
Men hör och häpna, vågen visade 80,1 kilo imorse. Jag har alltså gått ner 1,9 kilo sedan jag började den 20 december. Tanken är också att jag ska lägga upp bilder den 20 januari, även om jag inte hoppas på strålande skillnader då med tanke på mitt slarv runt jul =)
Nu är ju såklart nästa mål att komma under den där hemska siffran 80. Jag vill se sjuan lysa mot mig från vågen, och det borde jag göra vid nästa invägning om jag sköter mig ;)
Skriver senare ikväll vad jag ätit under dagen, samt vad jag tränat.
Lycka till nu alla som har liknande mål som jag!