Hot mama-bloggen

En 27-årig trebarnsmammas väg till fitnesskroppen.

Veckans vikt, och lite om att äta på "Donken"

Kategori: Kost

Idag visade vågen 74,5, förra måndagen visade den 74,7. Jag har alltså inte gått ner så mycket senaste veckan, men men shit happens ;)
Idag käkade jag på McDonald's med äldsta sonen och sambon. Och nu tänker ni säkert åh nej, mcdonald's innebär att man äter hela dagsbehovet i en sittning, och sen är det kört. Sen "får" man inte äta mer på hela dagen. Um, inte riktigt.
Min favoritmeny på "Donken" råkar vara Mcfeastmenyn. Jag älskar den hamburgaren, det är den enda jag äter. Den känns också lite fräschare med salladen.
MEN, när jag väljer en sån meny, så byter jag alltid ut colan mot lightcola, eller ännu bättre, mineralvatten. Och pommes byts ut mot minimorötter. På så sätt går faktiskt mealet från att innehålla i runda slängar 1200 kalorier, till att bara innehålla 500 (hamburgarens kalorivärde). Morötter är nämligen väldigt kalorisnålt. Så voila! Jag har ätit på mcdonald's, men kan ändå äta middag och mellanmål den dagen utan att få dåligt samvete ;) Och det bästa av allt, jag går ändå ner i vikt. Det ni.

Choklad- och jordnötssmoothie

Kategori: Recept

Nu mina kära läsare, inser jag att jag har varit dålig på att uppdatera, så jag tänkte belöna ert tålamod med ett litet eget recept, som är en riktig sötsugs-stillare, och dessutom ganska nyttigt! Receptet är för två personer, och det handlar om ett perfekt mellanmål, en choklad- och jordnötssmoothie =)
Ingredienser (2 personer):
Drygt 5 dl naturell havremjölk (oatleys är ju godast)
1 banan
2 skopor (cirka 60 gram) chokladproteinpulver
1 matsked honung
1 matsked jordnötssmör
2 teskedar kakao
Eventuellt is
Mixa alla ingredienserna i en mixer, häll upp i två glas och njuuuuuuuut =)
Det här är den godaste smoothien jag vet ;) Perfekt för choklad- och godisälskaren. Och det bästa med den är att den är relativt nyttig! Exakt hur många kalorier en portion innehåller har jag inte stenkoll på men jag skulle tippa runt 300-350 kalorier. Inte det smalaste alternativet alltså, men ändock, bra!