Hot mama-bloggen

En 27-årig trebarnsmammas väg till fitnesskroppen.

"Men jag har ju fött barn för två år sedan..."

Kategori: Allmänt

Ja, som rubriken lyder. Hur många tjejer/kvinnor/tanter har jag inte träffat på som skyller sin övervikt på att de har satt barn till världen.

Kom igen nu. Ämnesomsättningen försämras inte per automatik för att man får barn. Det enda som kanske förändras, är disciplinen. Kanske blir det en "lattefika" med andra mammor, bullarna åker fram och kakrecepten ska jämföras och diskuteras. Det här är ett verkligt och farligt fenomen.
Jag såg en gång ett gäng mammor som satt ute på gården där jag bodde för ett antal år sedan. De var riktigt överviktiga och smällde i sig mängder av bullar medan deras barn lekte i klätterställningen. Om de hade lekt med barnen istället för att äta en miljon bullar, så hade de inte blivit överviktiga från början.
Missförstå mig rätt. Jag vet hur det är. Jag vet vad jag pratar om. När man står i affären, ashungrig efter att ha hämtat ungen från dagis, det är mycket liv omkring en, man orkar inte tänka. Och så åker den där godisbiten ner i varukorgen och man äter upp den i bilen på vägen hem bara så att man ska ORKA laga mat en halvtimme senare. Men det handlar om två saker:
1. Dålig disciplin
2. Dålig planering
Man vill helt enkelt inte vara hälsosam. För hälsa är ett aktivt val. Hade man valt att lägga ner ett äpple och en påse cashewnötter i väskan den morgonen så hade man kunnat ta det istället för en chokladkaka. Det är SMÅ, aktiva val.
Och varför inte baka nyttigt matbröd och dela med sig av till de andra mammorna? Varför inte gå en promenad istället för att sätta sig på fiket? Varför inte åka rutschkana tillsammans med sitt barn för lite gratis motion och en trevlig stund med ungen?
Jag köper inte att man skyller på barnen, för de är den bästa källa till motion och glädje som finns. Jag köper heller inte att man kan vara 160 cm lång och väga 200 kilo och vara genuint och äkta lycklig. För man är faktiskt döende.
Men som sagt: Man måste inte vara fet för att man har fött barn.
Man väljer varje dag vad man vill vara, hur man vill se ut, och vad som är viktigt i ens liv.
Självklart kanske det ibland är stressigt. Många mammor har inte tid att träna, det kan jag förstå. I alla fall om man har flera barn. För har man ett barn, så sover ju ungen eller hur? Alla små barn sover någon gång under dagen. Skit i disken då och kör en omgång på löpbandet eller crosstrainern istället.
Men ja, har man många ungar kan det såklart vara svårt att hinna träna. Men att strunta i att köpa den där chokladkakan i affären - det tar ingen tid, eller hur???

Inte vad jag hade hoppats på...

Kategori: Resultat

76,1 visar vågen, alltså bara ett hekto minus. WTF? Jag har slitit så i veckan som varit, bara fuskat på lördagen och söndagen, annars kört strikt kost och mycket träning.
Men men, har ju inte gått upp i alla fall, det är väl ett plus i sig...

Bilder, 20/2

Kategori: Resultat

Imorse vägde jag mig igen, och visst blev jag ganska glad när vågen visade 76,2 kilo, med andra ord ett kilo mindre än förra veckan :P
Och här kommer bilderna som är tagna idag:
Jag själv ser att jag har slankat ner mig, i synnerhet på överkroppen, valkarna på ryggen är borta :D Och även på rumpan och låren börjar det försvinna...magen är plattare och mer definierad :P
Bara att fortsätta med andra ord =))

No more food updates

Kategori: Allmänt

Hej alla!
Jag har inte glömt er, men har som vanligt vardagen (och huvudet) fullt av annat =) Hur som helst har jag kommit fram till att jag inte längre tänker skriva vad jag äter varje dag. Ni har sett hur jag äter, så från och med nu kommer jag köra på som jag har gjort tidigare, och försöka koncentrera det onyttiga bara till lördagar.
Det har varit lite svårt senaste dagarna, för älsklingen kom hem med suuupergoda praliner på Alla hjärtans dag ;P Och jag tjuvsmakade även när jag bakade cupcakes till honom den dagen haha. Så visst syndar jag, men det ska bli bättring. Vill ju bli fit till sommaren, det är ju det som är målet! =)
Jag kommer alltså inte att skriva vad jag äter varje dag längre, men gå in under kategorin "kost" om ni vill se exempel på hur jag äter varje dag. Däremot kommer jag publicera recept om jag lyckas trolla ihop något som jag är extra nöjd med =)
Jag kommer självklart också fortsätta publicera bilder en gång i månaden och vikt varje vecka. Hoppas komma under 77 till på måndag, så håll tummarna för mig ;)

Nya framsteg!!

Kategori: Resultat

Ny vecka, dags för invägning. Idag visade vågen på 77,2 så jag har alltså gått ner 1,2 kilo sedan förra veckan. Heja mig!
Idag har maten sett ut som följer:
Frukost: Proteinshake
Mellis: Äpple
Lunch: Fiskpinnar med hemgjort mos
Mellis: Proteinbar
Middag: Två grova smörgåsar med smör och ost
Kvällsmat: Banan
Jag fick även ställa mig på älsklingens speciella våg, som visar massa extrainfo, och enligt den har jag (sedan jag vägde 85,2 kilo) minskat med 3 procents kroppsfett (från 37,7 till 34,7), men också tappat två kilo muskler...
Jag är LITE besviken, hade hoppats på en större minskning i fettprocent, och trodde inte jag skulle ha tappat muskler alls för jag äter ju mkt protein. Men men, med sömnbrist som heter duga så kanske kroppen inte är i högform direkt ;)
Jag kommer iaf fortsätta köra på i samma anda =)

Även solen har fläckar

Kategori: Kost

Hej alla!
Jag har inte glömt er, har bara haft så otroligt fullt upp senaste dagarna...så är det med två kids, en femåring och en snart tre månaders :P Det är MYCKET från morgon till kväll. Ska man inte byta blöja så ska man amma eller fixa yogurt eller laga lunch eller moppa golv eller klämma in det där passet eller bada bebis eller klippa naglar på femåringen eller följa femåringen till dagis eller amma lite till eller hinna med en sväng till öppna förskolan eller varför inte diska, damma, hänga tvätt och gärna hinna sminka sig själv samtidigt också??? =))
Hoppas ni har förståelse för att jag har fullt upp ibland.
Hur som helst så har jag följt en strikt kost både igår och i förrgår. I förrgår blev det:

Frukost: Proteinshake
Mellis: Äpple
Lunch: Kycklinggratäng med ris
Mellis: Proteinbar
Middag: Fisk i ugn
Kvällsmat: Proteinshake
Och igår blev det:
Frukost: Proteinshake
Mellis: Äpple
Lunch: Två grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: Proteinbar
Middag: Chili con carne med ris
Kvällsmat: Proteinshake
Och så idag:
Frukost: Proteinshake
Mellis: Äpple
Lunch: Två grova smörgåsar med smör och ost
Mellis: Proteinbar
Middag: ???
Ja det är ju just det, vi har inte ätit middag än. Och det lutar åt pizza. För jag har nämligen knappt sovit inatt och har ändå hållit igång som fan, bland annat två timmars barnvagnspromenad. Så nu får det bli en onyttig avslutning på denna i övrigt så sunda dag. Kommer köra barnpizza, och ingenting till kvällsmat istället, för att minska skadan. Och så struntar vi i pizzan på lördag istället.
Så nu vet ni det, jag avslöjar alla mina synder för er fina läsare. För alla syndar vi, det ska vi inte sticka under stol med ;) Eller som vi säger i Västmanland:
Även solen har fläckar =)

Dagens mat 6/2

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake
Mellis: Äpple
Lunch: 2 grova smörgåsar med smör, ost och gurka
Mellis: Proteinbar
Middag: Kycklinggratäng med ris
Kvällsmat: Proteinshake
Träning: 30 minuters intervallträning
Tankar om dagen: Kalasbra, känner mig peppad tack vare viktminskningen. Dock börjar jag också känna mig lite småsjuk, lätt frossa och seghet...sambon tror på sömnbrist, då lillen fortfarande håller mig vaken en hel del på nätterna...får hoppas att det är så och inte någon dryg influensa som vill tränga sig på...

Och vi fortsätter neråt! :D

Kategori: Resultat

78,4 visade vågen på imorse, alltså minus 0,8 kilo på en vecka! Trots massa synd i helgen...kebab med bröd, chips, godis... Fasen, nu börjar det ta sig det här, bara att fortsätta =) Återkommer ikväll med vad jag ätit under dagen.

Produktrecension: Femmesnack

Kategori: Produktrecensioner

Precis som jag lovade igår så kommer här recensionen av en ny fitnessprodukt som jag har provat. Som bekant så använder jag först och främst Herbalife-produkter, men då jag är en ganska nyfiken människa, så händer det då och då att jag helt enkelt måste prova på något nytt som jag hittat i hälsodjungeln =) Och får jag tag på något jag gillar, så skriver jag garanterat om det. Är det något jag verkligen hatar kanske det dyker upp här med, så håll utkik ;)
Till saken då! Produkten jag testat i några dagar här nu, är Femmesnack, en proteinbar som går under Charlotte Perrellis eget märke Fit & Smart. Jag har även testat två smaker av hennes proteinpulver, som ni kan läsa mer om ifall ni klickar er in på produktrecensioner här i min blogg.
Hur som helst. Värt att säga först och främst är att det här är en trevlig proteinbar, som är perfekt inte bara som träningskomplement, utan även som en sötsugstystare. Det är lite godiskänsla över den helt enkelt. Men not to worry, den innehåller inte massa raffinerat socker, utan istället sockeralkoholer, som finns naturligt i t ex frukt och som inte påverkar blodsockernivåerna på samma sätt.
Den här baren är ganska liten (40 gram), och har ett härligt tuggmotstånd. Den innehåller dock både jordnötter och cashewnötter, så ni nötallergiker får se upp här =) Något jag tycker är bra med baren är att den innehåller gojibär, som ju är bevisat bra för hälsan. Och jag klagar då inte av lagret av mörk choklad i botten ;) Ändå är baren inte jättesöt, utan det känns att den är nyttig.
Vad jag har märkt hittills, är att den tar bort sötsuget, gör mig pigg inför (eller efter) träningspassen, men utan de där blodsockerdipparna efteråt. Dessutom innehåller den bara 170 kalorier, vilket får ses som alldeles lagom som mellanmål om man som jag försöker gå ner i vikt.
Något annat positivt är priset, bara 10 kronor per bar, så jag köpte på mig två paket  här, på Bodystores sida.
Summa sumarum: En bra, god och nyttig proteinbar. Mycket för pengarna!

Dagens mat 1/2

Kategori: Kost

Frukost: Herbalife-shake gjord på havremjölk
Mellis: 1 banan
Lunch: Korv stroganoff med fullkornspasta
Mellis: Proteinbar (femme snack)
Middag: Smörgåsar med smör och ost
Kvällsmat: Proteinshake gjord på havremjölk
Träning: 30 minuters intervallträning
Tankar om dagen: Bra!!! Inte mycket mer att säga än så. Har känt mig lite seg, men har ändå fått massa gjort. Bakat farliga cupcakes utan att smaka en enda =) Men det blir nog ändring på det i helgen sen, då vi tar med godsakerna för ett besök hos mamma ;)