Hot mama-bloggen

En 27-årig trebarnsmammas väg till fitnesskroppen.

Dagens mat, 31/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Proteinshake
Lunch: Skinklasagne (rester)
Mellis: Smoothie
Middag: Hemgjorda biffar med klyftpotatis
Kvällsmat: Proteinshake
Träning: Fat blaster (30 minuter)
Tankar om dagen: Drygt!! Har haft ont i ryggen och känt mig småförkyld, och så är det dessutom fredag vilket har gjort mig väldigt sugen på både det ena och det andra. Man vill kicka igång helgen liksom. Men jag har hållit mig =))

Dagens mat, 30/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: måltidsersättningsshake 
lunch: kyckling med currynudlar
mellis: nybakat bröd (två skivor) och smoothie med mango och hallon
middag: måltidsersättningsshake 
kvällsmat: proteinshake
träning: lower body jam, 30 minuter
 
tankar om dagen: bra! Har dock känt mig väldigt sötsugen pga dålig sömn... Längtar till lördag ;)

Dagens mat, 29/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: måltidsersättningsshake
Mini-mellis: äpple
Lunch: skinklasagne
Mellis: proteinshake
Middag: måltidsersättningsshake
Kvällsmat: proteinshake (efter träningen)
Dagens träning: cardio party mix 3, 50 minuter
Tankar om dagen: bra dag! Jämn i humöret, har druckit mycket vatten och känner mig pigg mentalt :))

Dagens mat, 28/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Proteinshake
Lunch: Korv stroganoff med ris
Mellis: Proteinsmoothie
Middag: Samma som lunchen
Kvällsmat: Proteinshake
 
Träning: 30 minuters styrketräning med gummiband
 
Tankar om dagen: Det har gått bra. Jag har druckit mycket vatten och känt mig stark. Den uteblivna viktminskningen drar ner mig lite, men jag försöker påminna mig om att man ska titta på hur kläderna sitter, inte på siffrorna på vågen ;) 

Invägning, 28/1-2014

Kategori: Resultat

77,1...även om det verkar ha vänt på vågen, så väger jag fortfarande mer än när jag började min resa. Men kläderna sitter fortfarande lösare än innan, så jag kan bara anta att jag gör någonting rätt ;) 

Dagens mat, 27/1-2014

Kategori: Kost

Glömde väga mig idag på morgonen! Illa ;) Kom på det efter att jag hade ätit frukost, och då är det ju försent. Kan ju inte väga mig då heller hehe ;) Så får väga mig imorrn och återkomma då. Vidare till vad jag kommer äta idag.
 
Frukost: Kesella med vaniljyoghurt och ekologisk müsli
 
Lunch: Fullkornspasta med tonfisksås
 
Mellis: Banan- och kesellasmoothie
 
Middag: (Samma som lunchen)
 
Träning: Cardio Party, Mix 2, 45 minuter
 
Kvällsmat (efter träningen): En proteinshake
 
Tankar om dagen: Mycket protein, nyttig mat och ett svettigt pass på det. Har druckit bra med vatten och tagit mitt cla. Känns bra att vara tillbaka efter en helg som var lite onyttig ;) 
 
Lördagen blev det både hamburgertallrik, chips och lösgodis, och på söndagen så blev det hemgjorda hamburgare (dock inget godis). Så nu är det bara att köra hårt igen =)) 

Dagens mat, 24/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Müsli med lättmjölk och bär
Lunch: Två äggsmörgåsar
Mellis: Proteinsmoothie
Middag: Mcfeast-meny med morötter och mineralvatten
Kvällsmat: Smoothie
Träning: Fat blaster, 30 minuter (kondition)
 
Tankar om dagen: Bra, förutom hamburgaren till middag. Dock körde jag till Motala, vilket är en fyra timmars bilresa tur och retur. Och vanligtvis brukar jag svulla godis hela vägen, men nu höll jag mig från det, och valde dessutom mineralvattnet till hamburgaren, vilket aldrig hade hänt tidigare. =) 

Dagens mat, 23/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Vaniljyoghurt med kesella och müsli
Lunch: Två äggsmörgåsar
Mellis: Banan- och kakaosmoothie
Middag: Ärtsoppa med två grahamspannkakor och kesella- och hallonröra
Kvällsmat: Smoothie
Träning: 30 minuter lower body jam

Tankar om dagen: Bra dag, har varit lite sötsugen men det tog smoothiesarna och pannkakorna hand om ;)

Bye bye, love handles ;)

Kategori: Allmänt

Jag ville bara dela med mig av en skrytig sak. Byxorna i storlek 40 som jag fick innan jul...de som jag då inte ens kunde få ihop och stänga med knappen? För att det fattades cirka 3-4 centimeter? Och det bara väääällde ut otrevligheter på sidorna och överallt. 
 
Well, kolla in. Och det är efter tre veckors hårt arbete :D Shit, vad glad jag är =))) Och nu siktar jag på storlek 38 till sommaren! =) 
 
 
 

Cola Zero - min drog

Kategori: Allmänt

 
Ja, som rubriken lyder. I flera års tid har jag sugit i mig lightläsk som en liten galning. Beroendet kom när barnen föddes (därmed naturligtvis inte sagt att det är deras fel. Man bär själv ansvar för sina handlingar). Jag blev trött av långa vaknätter och behövde något uppiggande. Och kaffe avskyr jag ju. Har alltid dragits till det söta. Men vanlig cola kunde jag ju inte köpa, pga alla kalorier. Därför blev det Pepsi Max, och nu på senare år Cola zero. Det var något beroendeframkallande inte bara i själva smaken, utan även i kolsyran som gav mig en liten kick så fort den hamnade på smaklökarna ;) 
 
När jag drack som mest så fick jag i mig nästan 1,5 liter. Varje dag. Oftast var det mindre än så, men sällan mindre än 0,5 liter dagligen. Hade jag fortsatt i den takten med 1,5 liter om dagen så hade det på ett år inneburit att jag fått i mig 547 liter cola zero. Vad sjukt det låter. Vad sjukt det är.
 
Vändpunkten för mig blev när min sambo började hävda att "du kan ju inte sluta, så du är ju beroende", och min reaktion var att jag blev arg. Jag var verkligen sur på honom hela den dagen efter att han sagt så, men jag insåg efter lite eftertanke att han faktiskt hade rätt. 
 
Likaså var det nästan pinsamt varje gång vi skulle panta burkar och flaskor och 90 % av påsens innehåll var sådant som jag hade köpt och hällt i mig...
 
Barnen var också en viktig del i ekvationen. Ska de verkligen behöva se sin mamma vara beroende av någonting sånt? Särskilt Jack blev i slutet mer och mer medveten om mitt beroende. Var vi och fikade hos någon och det erbjöds cola så hände det att han öppnade munnen och sa att "sånt här dricker mamma jämt, hon älskar cola." Det blev pinsamt för mig, men samtidigt kunde jag inte skälla på honom. Han hade ju rätt! 
 
Alla gånger jag lämnat ungarna i bilen några minuter för att springa in och köpa cola som jag smusslat undan under den där frukten, för att de inte skulle se och vilja ha av den, eller se och förebrå, se och tvinga mig att rannsaka mig själv. Nej fy sjutton. Alla tecken fanns där. Det behövdes en nystart. 

Ett av mina nyårslöften för i år var därför att bara dricka cola zero till lördagsmyset. Och det gör jag också! Det har gått bättre än jag trodde. Vatten, eller citrusvatten har fått ersätta den beroendeframkallande drycken, och jag kan säga att det är ren disciplin som har fått mig att hålla mitt löfte. Jag ska helt enkelt inte ge upp! Men jobbigt har det varit. Huvudvärk, trötthet, irritation har avlöst varandra. Men nu, efter ett par veckor, så är jag faktiskt inte sugen längre. Jag känner inte att jag måste ha det. 

Likförbannat så köper jag min 1,5-liters varje lördag ändå, för att "det är ju bara då jag får". Men jag ska så småningom skära ner på det ytterligare, till 0,5 liter, till 0,33 och till slut kanske jag struntar i det helt? Just nu är det i alla fall som det är. Och jag är stolt över att jag inte längre dricker det varje dag.

Det är en bra början =)

Dagens mat, 22/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Kesella med vaniljyoghurt och müsli
Lunch: Korvgryta med fullkornspasta (rester)
Träning: 50 minuter cardio party mix 3
Efter träningen: Återhämtningsshake
Middag: Grekisk fiskgratäng med kokt potatis och sallad
Kvällsmat: Chokladproteinbar

Tankar om dagen: Det här är tredje dagen sedan helgen, jag är mitt i veckan och inte det minsta sötsugen. Varken godis eller cola tänker jag på. Fascinerande! Det går hur bra som helst, jag har energi trots att jag sover dåligt på natten. Bara att fortsätta så här nu =) Och tack till min älskade sambo som stöttar mig hela tiden! <3

Smmmmmooothie i mitt hjärta <3

Kategori: Recept

 
Älskar verkligen smoothies! Det är så bäst för att släcka sötsuget. Idag drog jag ihop en sötsyrlig, smaskig variant som följer:

Släng i en handfull fryst mango och en handfull frysta hallon i en mixer. Släng på någon deciliter lättmjölk, någon deciliter lättkesella och någon deciliter vaniljyoghurt. Släng i en skivad banan. Släng i is om du vill. Mixa och njuuuuut =)

Får nog bli en smoothie till kvällsmat med, men jag har inte lyckats bestämma mig för om jag är chokladsugen eller fruktsugen ;P går att göra mycket gott med kakao och jordnötssmör också mmm...

Dagens mat, 21/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Kesella med vaniljyoghurt och müsli
Lunch: Råris med kyckling tikka masala (rester från igår)
Mellis: Mangoproteinsmoothie
Middag: Korvgryta med fullkornspasta
Kvällsmat: Proteinsmoothie

Träning: Totally tubular turbo, 30 minuter (styrketräning med gummiband)

Tankar om dagen: Det här kommer bli en riktigt bra dag. Jag har hittills ätit frukosten och lunchen och tränat passet, så resten av maten är således inte äten ännu. Men jag planerar att följa det till punkt och pricka =) Ibland är det lättare för mig att göra så, för då vet jag vad jag måste hålla mig till. Jag är varken godis- eller colasugen, och var inte det igår heller.

Magen är fortfarande läskigt mjuk och jag bara längtar tills jag får tillbaka mina magrutor igen. Men så är ju Lukas bara sex månader också. Men sommaren 2014 är min ;)

Dagens mat, 20/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Grekisk yoghurt med blåbär och müsli
 
Lunch: Två äggsmörgåsar 
 
Träning: Cardio Party, Mix 2, 45 minuter
Efter träningen: Ett äpple
 
Mellis: Jordgubbssmoothie
 
Middag: Tikka Masala med råris och sallad
 
Kvällsmat: Proteinshake
 
Tankar om dagen: Det här blev en bra dag med bra mat, fin balans av protein och bra kolhydrater. Jag känner mig kort och gott nöjd!
 
Ni som har öga för detaljer kanske ser att jag har bytt träningsprogram. Detta för att Focus T25 gav mig ryggont till slut. Det programmet är så väldigt intensivt och jag har problem med ryggen sedan tidigare. Därför byter jag till programmet Turbo Jam, som är en slags mild blandning av dans och kickboxning, och som jag även har använt tidigare (efter Jack) för att gå ner i vikt efter en graviditet. Det är det BÄSTA programmet för att få definition på magen, så därför kommer jag köra det ett tag nu och hoppas att min rygg blir lite gladare igen. 

Invägning, 20/1-2014

Kategori: Resultat

77,4 kilo stod vågen på...det är alltså ungefär ett kilo ner sen förra veckan, men fortfarande ett kilo mer än veckan innan det haha..dock känner jag mig fastare och finare i huden och starkare, och byxorna sitter ännu lite lösare i midjan, så det tar jag som ett bra tecken =) muskler is the shit!

Dagens mat, 16/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Kesella med yoghurt, müsli och lite hallonsylt
Träning: Speed 2.0, 30 minuter. Återhämtningsshake efteråt.
Lunch: Potatis- och köttfärsgratäng.
Mellis: Fruktsallad.
Middag: Samma som lunchen
Kvällsmat: En proteinbar

Tankar om dagen: Känns bra. Hade dåligt med energi när jag tränade, men jag tror det berodde på dåligt med sömn inatt...fortsätter kämpa =)

WNT Female Recovery och Female Protein, samt Bio-T

Kategori: Produktrecensioner

Jag är som bekant en sucker för kosttillskott. Det är alltid kul att testa lite nytt. Dock håller jag mig till typ CLA, proteinpulver och återhämtningsdrycker. Förr testade jag sånt "uppåttjack" som gjorde att man blev helt hyper innan träningen, men det kändes inte bra, så det har jag lagt ner helt. Vissa av sådana har ju till och med blivit dopingklassade så här i efterhand har man hört. 
 
Nåväl, det senaste i raden av sånt som jag testat, är WNT:s proteinpulver och återhämtningspulver, som man kan blanda med mjölk, vatten eller juice, helt valfritt. Proteinet sägs vara framtaget speciellt för tjejer och är således förpackat i söta rosa burkar av storlek mindre. En burk på cirka 400 gram får man ge runt 150 kronor för i närmaste webb-butik, runt 200 kronor inne på Life här i Vetlanda. Utseendemässigt lockar faktiskt produkten (åtminstone mig), trots att jag inte ens gillar rosa. Mystiskt. Dock blir det ett litet minus för att proteinburken och recoveryburken ser mer eller mindre identiska ut. Bättre hade varit att skilja de åt på något sätt i form eller färg. 
 
Proteinpulvret finns i två smaker; hallon/yoghurt och körsbär/yoghurt. Båda smakerna innehåller riktiga frystorkade bitar av hallon och körsbär, och tyvärr även sukralos, som är ett sötningsmedel. Det är svårt att komma ifrån om det ska smaka gott, bör tilläggas. Hallonsmaken är gudomligt god, och den skulle jag kunna dricka dygnet runt, helt ärligt. Körsbärssmaken är inte alls lika god och den har jag helst i en smoothie för att få ner. Jag har blandat båda smakerna med lättmjölk alla gånger, och tror att det skulle smaka värre med vatten, vilket proteinpulver brukar göra. 
 
 
Recoverypulvret finns också i två smaker; hallon/lime och blåbär/yoghurt. Blåbärssmaken är faktiskt god, åtminstone med mjölk. Hallon/lime är sådär, men fortfarande godare än proteinpulvret med körsbärssmak. Jag har varierat mellan att blanda med vatten och mjölk. Juice har jag aldrig testat. Kan tänka mig att det är gott, men man får tänka på att då skjuter kolhydraterna i höjden, vilket man kanske ska se upp med om man vill gå ner i vikt.
 
Skillnaden mellan proteinpulvret och recoverypulvret är att proteinpulvret i princip innehåller just rent protein, medan recoverypulvret är en kombination av återhämtande kolhydrater, proteinpulver, rosenrot, l-karnitin och grönt te. Kort sagt lämpar sig nog recoverypulvret bättre efter ett riktigt hårt träningspass då man behöver en uppiggande effekt efteråt. Typ om man känner sig skakig i alla muskler och lätt svimfärdig ;) Proteinpulvret tar jag efter lite mildare pass. Dock vet jag inte om det är rätt, men det känns så. Jag följer min intuition ;) 
 
Jag kan inte säga så mycket mer än att smakerna är helt okej, förutom den med körsbär som jag avråder från, såvida man inte ÄLSKAR körsbär ;) Tycker jag får mindre träningsvärk och utmattningssymtom dagen efter när jag har tagit återhämtningsshaken, vilket ju är bra. Mer än så är svårt att säga då jag bara använt det någon vecka. Köp och testa är mitt råd!
 
Avslutningsvis ska jag säga några ord om det sista kosttillskottet jag använder; Bio-T från Pharma Nord. Det är kapslar innehållande CLA och grönt te. Grönt te ska ha en förbrännande och lite uppiggande effekt, och CLA finns även att köpa som rent CLA, och påstås höja fettförbränningen (kroppen släpper ut mindre av ett fettbildande hormon). Jag tycker mig ha fått lenare och mjukare fastare hy, lite mindre celluliter och allmänt mer fasthet över hela kroppen. Det känns bra i alla fall och jag är ganska säker på att det är tack vare kapslarna. Kommer fortsätta ta dem åtminstone fram till sommaren (det rekommenderas inte att man äter CLA mer än sex månader i taget). 
 
 
 
 
 
 

Dagens mat, 14/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: Kesella med vaniljyoghurt och müsli
Träning: Upper body, 30 minuter, samt återhämtningsshake utblandat med vatten efteråt
Lunch: Kyckling stroganoff
Mellis: Smoothie samt ett digestivekex
Middag: Två äggsmörgåsar och ett glas mjölk
Kvällsmat: Proteinshake

Tankar om dagen: Det har gått bra, med undantag för kexet, som kanske var lite onödigt ;) Annars har jag inte direkt varit sötsugen. Känns bra att vara tillbaka på banan efter en onyttig helg ;)

Dagens mat, 13/1-2014

Kategori: Allmänt

Frukost: Proteinshake
Träning: Core cardio, 30 minuter
Lunch: Fullkornspasta med köttfärssås
Mellis: Smoothie
Middag: Två äggsmörgåsar och ett glas mjölk
Kvällsmat: Proteinshake
 
Tankar om dagen: När karln jobbar eftermiddag så vänder jag på dagen och äter middagen till lunch istället så att säga. Ytterst sällan som jag orkar eller vill äta två lagade mål mat per dag, så det fungerar bra för mig att göra så här. 
 
Har känt mig lite hungrig efter helgen, då jag ju unnade mig lite mer av allt. Men antar att det vänder ganska snabbt igen. 

Invägning, 13/1-2014

Kategori: Resultat

Okej. Vågen visar plus två kilo. 78,5 stod den på imorse. Jag vetisjutton vad som har hänt, men jag skulle gissa på att jag har fått en massa muskler, för brallorna sitter ju lösare. Mysko. Trodde inte ens det var möjligt att gå upp två kilo på en vecka när man tränar så mycket och äter nyttigt alla dagar utom en :P

Jag blev lite besviken när jag vägde mig, men min kära pojkvän påminde mig om att vågen inte säger någonting utan att jag ska titta mer på hur kläderna sitter. Och han har ju rätt. Så nu kör jag på i samma anda så reder det sig nog på sikt ;)

Dagens mat, 10/1-2014

Kategori: Kost

Byxorna som för en vecka sen satt så jag höll på att kvävas och dö, sitter nu bara åt lite i midjan. Galet vilken skillnad på så kort tid =))

Frukost idag blev någonting extra. Jag läste om det på en amerikansk hemsida, det kallas för "Summer porridge", alltså "sommargröt". Man gör det på en bas av vanliga havregryn, turkisk yoghurt, linfrön och mjölk, och sen lägger man till valfria frukter för att få en god smak på det. Jag testade två olika smaker; banan, honung och kakao, samt en smak med färska hallon, hallonsylt och vaniljsocker. En smak per burk alltså. Rörde ihop allting i två glasburkar, på med lock och så fick det stå över natten. ASGOTT! Och sååå smidigt på morgonen när man har bråttom att få barnen till skolan. Bara att ta fram en sked och sleva i sig =)

Så till frukost blev det alltså de två smakerna, några skedar per smak =)

Lunch: Två skinksmörgåsar med gurka och tomat

Mellis: Fruktsallad med vaniljkesella, samt en proteinshake

Middag: Hamburgare (köpe). Jag vet, lite fail här, men jag och sambon kunde inte låta bli att inviga helgen lite ;)

Träning: Speed 2.0, tuff träning med mycket fart i, vilket hörs på namnet.

Tankar om dagen: Godkänt, bortsett från hamburgaren. Jag hade dock inte mycket energi till träningen, min rygg börjar göra sig påmind och nattsömnen har det varit skit med på sistone. Hoppas på bättre sömn snart...

Men nu tar jag två vilodagar från träningen och kör hårt med den igen på måndag. Vad gäller maten så har jag min godis/snask-dag imorgon, så jag kommer inte att rapportera någonting. Det får bli en vilodag från bloggandet ;) Återkommer på söndag och ska förhoppningsvis få tummen ur snart också och recensera det grymt goda proteinpulvret jag smaskar i mig nuförtiden =)

Stay tuned!

Dagens mat, 9/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: vaniljyoghurt med kesella och müsli

Lunch: två skinksmörgåsar med gurka, tomat och ett glas havremjölk

Mellis: proteinshake

Träning: en timme promenad samt 30 minuter styrka
Efter träningen: återhämtningsshake

Middag: pasta med tonfisksås

Kvällsmat: smoothie

Tankar om dagen: idag har jag varit sååå hungrig hela dagen, troligtvis för att jag rör så mycket på mig och så ammar jag ju hela nätterna med...Men konstigt nog har jag inte varit speciellt sötsugen :) det känns bra! Femte nyttiga dagen, and going strong :)

Dagens mat, 8/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: vaniljyoghurt med kesella och müsli 
 
Mellis: ett äpple
 
lunch: två äggsmörgåsar och ett glas havremjölk
 
Träning: ripped circuit
mellis: återhämtningsshake efter träningen
 
middag: hemgjorda hamburgare med coleslaw
 
kvällsmat: proteinshake
 
tankar om dagen: det här var den tuffaste dagen på länge då jag var väldigt trött och bara tänkte på godis och Cola hela dagen typ. Men jag lyckades stå emot suget även idag :) förmiddagsäpplet var inte planerat men jag kände mig väldigt hungrig innan lunch så det var lika bra att få i sig något. :)

Dagens mat, 7/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: vaniljyoghurt med müsli och kesella

Lunch: två smörgåsar med kokt skinka, gurka och tomat. Ett glas havremjölk.

Mellis: proteinshake (en timme före träning)

Träning: core cardio
Efter träningen: blåbärs-återhämtningsshake

Middag (rester): hasselbackspotatis med baconlindad kyckling och sallad

Kvällsmat: smoothie

Tankar om dagen: det känns jättebra! Det blev ett extra mellis där på eftermiddagen i form av återhämtningsshaken, men det var bäst att göra så för annars hade det gått för lång tid mellan träningen och middagen. Jag känner mig peppad! Var och handlade idag med barnen och köpte faktiskt bara mat, även om jag på grund av typ noll sömn inatt inte kunde låta bli att snegla lite på colan ;) men vatten funkar faktiskt! Trodde aldrig jag skulle höra mig själv säga det haha. Smaksätter med citron så blir det supergott :)

Dagens mat, 6/1-2014

Kategori: Kost

Frukost: kesella med vaniljyoghurt och müsli

Lunch: två äggsmörgåsar

Mellis: återhämtningsshake, yoghurt och blåbärssmak

Middag: baconlindade kycklingfiléer med curly Fries

Kvällssmat: smoothie med banan och bär

Träning: dynamic core på 30 minuter, samt 30 minuter promenad

Tankar om dagen: mycket bra! Förutom stripsen, men ibland får man kompromissa när man har barn ;) i övrigt mycket protein, mycket träning och så har jag druckit mycket vatten också. Bara att fortsätta.

Invägning, 6/1-2014

Kategori: Resultat

76,3 kilo visade vågen imorse. Yay! Det går helt klart åt rätt håll. Och jag inbillar mig att jag har blivit fastare av CLA-kapslarna. Bara att fortsätta ;)

Den sura sanningen om kesella...

Kategori: Allmänt

 
Denna fantastiska lilla produkt ja. Proteinbomben nummer ett. Och nyttigast av allt är det om du väljer smalvarianten med bara en procent fett. Slevar du i dig två deciliter kesella så har du fått i dig 24 gram protein, vilket kan slå vilket proteinpulver som helst på fingrarna. 
 
Tyvärr är kesella ganska äckligt, enligt mig. Det har en väldigt syrlig, lite sur smak, och är stabbigt. Påminner inte alls om yoghurt, som man kanske kan tro om man aldrig har ätit det. För mig är det helt omöjligt att sleva i sig kesella som det är.
 
Vilken tur då att man kan variera det i det oändliga. Rör i lite koncentrerad fun light, eller lite smaksatt yoghurt, om du inte är rädd för lite tillsatser och färgämnen ;) Eller blanda i vanlig yoghurt för en bättre konsistens och rör ut med müsli, skivad banan, hackat äpple eller liknande. Använd kesellan som den är i proteinsmoothies? Perfekt om du inte har proteinpulver hemma! I med kesella, lite mjölk för att tunna ut det, en banan för att söta upp det kanske och så lite mandelsmör och linfrön för värdefulla fetter. 
 
Kort sagt, det GÅR att äta kesella på ett sätt som inte gör att man vill kräkas. Man får helt enkelt hitta det som passar en. Själv äter jag det på morgonen med lite vaniljyoghurt och nyttig müsli. Ett lätt och smaskigt sätt att öka proteininnehållet i frukosten, och därmed även mättnadskänslan.
 
Good luck! =) 
 

Dagens mat, 5/1-2014

Kategori: Allmänt

Frukost: Kesella med vaniljyoghurt och nyttig müsli
Lunch: Pasta med baconsås (liten portion)
Mellis: Proteinshake
Middag: Pasta med lax och tzatziki
Kvällsmat: Två smörgåsar med hushållsmedvurst och gurka, samt ett äpple

Träning: Vilodag

Tankar om dagen: Mycket bra! Söndagen har jag som en slags övergång mellan slarvlördagen och den mer strikta veckan. Därför får det ses som helt godkänt. Hade det varit en dag mitt i veckan hade jag absolut inte ätit pasta två gånger, och antagligen slopat prickig korv-mackorna och tagit en proteinshake istället ;) Men jag är mätt och nöjd och peppad inför morgondagen. Och det viktiga är att jag varken har druckit cola eller ätit godis, trots att jag vanligtvis blir extremt sugen på sånt dagen efter en ätardag. Nu kör vi, imorrn är det invägning för första gången sen i september ;)

Nytt år, nya mål!

Kategori: Allmänt

Jaha, då kör vi (igen). Efter några månader med fullt upp så tar jag nya tag efter nyår. Mitt mål är att gå ner till åtminstone 70, men gärna 67 kilo (från nuvarande 77). Jag vill fasta till mig och få mer muskler. Har redan gått ner från 82 sedan i somras, men det är ju knappast någon snabb viktminskning direkt. Ett resultat av min förkärlek för choklad ;) 
 
Jag kommer att fortsätta köra FocusT25, betafasen, vilket innebär fem pass på 25 minuter varje vecka måndag till fredag. Därefter kör jag gammafasen (läs mer om FocusT25 i tidigare inlägg) för att sedan gå över till programmet P90X3 (som jag kommer berätta mer om senare).
 
Matmässigt så är det mycket protein och långsamma kolhydrater som gäller. Kommer redovisa det jag äter här så ofta jag kan. På lördagar unnar jag mig godis och vilken mat jag vill. På söndagar vilken mat jag vill, men inget godis. Och så strikt i veckorna. 
 
Cola Zero, den stora boven i mitt liv, som har gjort mig hungrig och godissugen, kommer jag bara att dricka på lördagar. I veckorna är det BARA vatten som gäller. Det kommer garanterat bli skitsvårt, men jag kommer få stå till svars inför er och min pojkvän om jag failar haha ;) 
 
På kosttillskotts-fronten så äter jag bara en vanlig multivitamin, samt Bio-T, som innehåller CLA (som ska minska fettmängden på kroppen och "omvandla" fett till muskler om man tränar), samt grönt te. Jag har också börjat testa WNT:s female-produkter. Dels deras proteinpulver, samt deras återhämntingsshake som man tar efter träning. Jag återkommer snart med recensioner av dessa.
 
Räknar med att jag kommer ha nått mitt mål i juni ungefär. Perfekt till beachen ju ;) Och jag hoppas att det är många som hakar på mig nu. Inte bara för att vi vill se snygga ut, utan för att vi vill MÅ bättre. Bli piggare och starkare. Orka leka mer med våra barn? Få ett jämnare humör och mer tålamod?
 
Nu kör vi!